2012.04.01.
21:31

Írta: BUXMASTERS

Brit tudósok megállapították, hogy…

Brit tudósok megállapították, hogy…

1. Oroszország népessége megegyezőleg azonos, egy multicég irodaépületében 1 perc alatt leütött számítógép billentyűk számával.

2. Ha a Kalahári sivatag összes porszemét kivennénk és egymás mellé sorba állítanánk megközelítőleg 2 000 000 000-szor érné körbe a földet.

3. Ahhoz, hogy a Duna folyási irányát megváltoztassuk 50-60 000 000 000 teljes erőből tekert vízibicikli kellene.

4. Egy nagyobb belvárosi parkolóban található autók lóerejét összeadjuk, körülbelül megkapjuk a muhi csatában résztvevő Tatár lovasok számát.

5. Az Adriai-tengerbe másodpercenként körülbelül 50 liter vizeletet engednek bele a turisták a nyári szezonban, azzal, hogy fürdőzés közben nem mennek ki a strand wc-re.

6. Ezzel a tempóval mérve 20 év múlva körülbelül 1%-al lesz sósabb a tenger vize az üdülőhelyek környékén.

7. Ha a világon, az egy nap alatt eladott összes korsó sört összeszámoljuk, a korsókat pedig egymás mellé raknánk, elérnénk velük a Holdra.

8. Egy galamb, 1 nap alatt többet lép 20-szor, mint egy átlag ember egy egész hét alatt.

9. Ha az összes számítógép monitort kikapcsolnánk egyszerre, egy időpontban, csak egy órára, azzal a föld energia felhasználását két és fél percig biztosíthatnánk, szimplán csak a monitorok kikapcsolásával felszabadult felesleges energiával.

10. Ha nem használna a Földön senki egy évig autót, a tüdő megbetegedések száma a felére esne vissza.

11. Egy nap alatt átlagosan 3-szor kevesebb fanyelű spaknit gyártanak, mint műanyag nyelűt.

12. Egy felkapott londoni szórakozóhelyen, egy hétvége alatt elfogyasztott alkohollal, meglehetne tölteni 30-35 fürdőkádat.

13. A hangerőszabályzók azért balról-jobbra növelik a hangerőt, mert az emberek agya a balról-jobbra tekerést, automatikusan valami pozitívval párosítja tudat alatt.

14. Az otthon használatos ventilátorok propellere, körülbelül 20 000-szer többet fordul egy nyár alatt, mint a föld 10 év alatt a tengelye körül.

15. Egy átlagos nő, egy év alatt annyi dezodort ken a hónaljára, amivel egy 10×10 méteres placcot le lehetne kenni.

16. Egy világváros férfi lakóinak péniszméretét összeadva körülbelül megkapjuk, Magyarország határainak hosszát.

17. Egy nap alatt, annyi használt óvszert gyűjtenek össze a világon a szeméttelepek, hogy azokat beolvasztva, egy gigantikus, méretarányos 400 méter magas óvszert lehetne gyártani.

18. A Facebookra regisztrált személyek neveiből, ha minden névből, minden betűt csak egyszer használunk fel, különböző nyelveken, körülbelül 40 000 000 Bibliát lehetne írni a nevek betűiből.

19. Az ázsiai férfiak spermája átlagosan 1,2-szer termékenyebb az európaiakénál.

20. Nem igaz viszont ez az afrikai nőkre, ugyanis náluk a legnagyobb az esélye annak, hogy a terhes nő elvetél: a terhességek 18%-a végződik ily módon.

21. Egy kis étteremben, leeső húsrészként a szakácsok egy év alatt körülbelül annyi húst dobnak ki a szemétbe, amivel 100 éhezőt lehetne megmenteni az éhhaláltól.

22. Egy átlagos lakótelepi szalagház lakóinak hajszálait összeadva, megkapjuk hozzávetőlegesen a Bolívia őserdeiben található fák számát.

23. A leggyakoribb szerencseszám az 5. Az embereknek csak a 0,4%-a válasz magának három, vagy annál több jegyű szerencseszámot.

24. Azzal, hogy az ember leül, majd feláll egy székről, és ezt megismétli 100-szor, akkor annyi energiát használ el, mint egy béka 2-3 nap alatt.

25. Ha az ember hosszú időn át mered az égboltra, jobban elfárad a szeme, ha felhőtlen, mert a felhőket akaratlanul is nézi, ezzel tornáztatja a szemét.

26. A második világháborúban ellőtt töltényeket beolvasztva, egész Magyarország csővezeték hálózatát újra lehetne önteni.

27. Vietnámban az amerikai katonák körülbelül 1000-szer több marihuánát szívtak el egy nap alatt, mint amennyi Woodstockban ugyan ennyi idő alatt elfogyott.

28. A kórházakban a halálesetek 0,5%-a tudható be orvosi műhibának. Ebből, csak 0,02%-az amit annak is nyilvánítanak.

29. Egy egyetemi hallgató átlag 20 000 karaktert olvas el egy nap alatt.

30. Monaco kaszinóiban az egy év alatt megforduló pénzzel rendezni lehetne a magyar államadósságot, sőt, még megmaradna több, mint a fele is.

31. Azok a férfiak akiknek a szemük és a hajuk is barna sokkal nagyobb eséllyel élnek boldog párkapcsolatban, mint a többi férfi.

32. A világon, ha az összes eddig legyártott mobiltelefont összegyűjtenénk, akkor a Föld minden egyes lakójának jutna 138 darab telefon.

33. Egy matrica ragadós felére – amíg a felületre feltesszük, ahova ragasztani szeretnénk – körülbelül százezer különféle baktérium telepszik meg rajta.

34. Egy mobiltelefon 7-szer szennyezettebb felület, mint egy utcai korlát, de csak 2-szer több baktérium van rajta, mint egy billentyűzeten.

35. Bizonyított tény, hogy azok az emberek, akik félnek a sötétben, fogékonyabbak a a számítógépes ügyességi játékokra.

36. Aki naponta megeszik egy-két darab sárgarépát az nem ég le a napon. Ez a répa karotin tartalmának köszönhető.

37. A cherokke indiánokban található egy olyan gén, ami immúnissá teszi őket a náthára. Maximum szimplán megfáznak, de nem tudnak náthásak lenni.

38. Egy síugró szíve, amikor elrugaszkodik a levegőbe, olyan lassan ver, hogy, ha fél percen át abban a tempóban verne elájulna az ember, mert nem jutna vér az agyába. Ezt a földet érés után bepótolja a szív, akkor pedig megemelkedik a pulzus.

39. Azok az emberek, akik minden apróságon felhúzzák magukat és idegeskednek, 70%-al nagyobb eséllyel rákosodnak meg!

40. A megnyugtató, lágy zene hatására a madarak 20-25%-al több tojást tojnak. Ezzel szemben a leguánok akár meddővé is válhatnak, ha zene szól a közelükben.

41. Bármilyen meglepő, de a Mongol tehéntúró a világon a legnagyobb fehérje tartalmú.

42. Az autó balesetekben elhalálozott személyek 77%-a önhibáján kívül került bele és halt meg a balesetben.

43. Évente annyi nagyvadat lőnek le sportból a vadászok világszerte, amiből egész Európa hús ellátását meg lehetne oldani.

44. Egy jégkorong meccsen a játékosok ütője a koronghoz körülbelül 4-5 milliószor ér hozzá.

45. Amikor a Krakatau vulkán kitört 1883-ban a Csendes-óceánon, akkor 45 000 milliárd tonna TNT-nek megfelelő energia szabadult fel.

46. Azok a zenészek, akik playbackelnek, átlag 2 tized másodperccel korábban kezdik el az éneklést, mint az valójában elindul.

47. A karórák 47%-a digitális. Ez a szám 1980-ban még csak 13% volt.

48. Majdnem minden egyes tábla csokoládéba, amit legyártanak bekerül valamilyen bogár.

49. A papagájok széklete fele annyi baktériumot se tartalmaz, mint az emberé.

50. Amióta az emberek pendriven viszik egymásnak a dolgaikat, nem papírra írva, azóta minden egyes pendrive megmentett legalább egy fát a kivágástól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://realopenmind.blog.hu/api/trackback/id/tr564354853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása